Speciaal onderwijs (so)

Onze leerlingen in het speciaal onderwijs zijn in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Wij bieden net als een reguliere basisschool onderwijs aan de groepen 1 tot en met 8. Ook het onderwijsaanbod voor onze leerlingen is vergelijkbaar met een reguliere basisschool. Door de manier van inrichting van ons onderwijs én de expertise en specialisme van ons team kunnen wij onze leerlingen dat bieden, dat zij op onderwijsgebied nodig hebben.

Speciaal Onderwijs AlteriusNaast de kennis en kunde die ons team rijk is, bieden we onze leerlingen ook op andere gebieden ondersteuning. Het gepersonaliseerd leren is hier een voorbeeld van.

Alterius biedt dit basisonderwijs aan op twee locaties: De Buitenhof in Heerlen en Mondriaan in Maastricht. Afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte van de leerling wordt gekozen voor een van deze locaties.

Toelating so

Toelating

De eerste stap naar een nieuwe school begint met het aanmelden. Hoe ziet de toelatingsprocedure er uit voor ons speciaal onderwijs? We laten je zien hoe deze procedure verloopt.

Onderwijsprogramma

Onderwijsprogramma

Wat kan je kind verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Is dit programma aan te passen als daar behoefte aan is? Wij vertellen het je graag.

Vervolg

Doorstroom en vervolg

We kijken op school niet alleen naar de situatie nu, maar ook naar de toekomst van je kind. Welke perspectieven heeft je kind? En hoe kunnen wij ondersteunen bij doorstroom en vervolgtrajecten?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!