Onderwijs-programma

Het onderwijsprogramma van De Buitenhof

Wij bieden net als een reguliere basisschool onderwijs aan de groepen 1 tot en met 8. Ook het onderwijsaanbod voor onze leerlingen is vergelijkbaar met dat van een reguliere basisschool. In de regel vindt het onderwijs klassikaal plaats. Indien noodzakelijk wordt gepersonaliseerd onderwijs gegeven.
Hoe kunnen wij onze leerlingen dan dát bieden dat zij op onderwijsgebied nodig hebben? Dit komt voor een deel door de aangepaste manier van inrichting van ons onderwijs.

Verder biedt onze school, net als iedere andere school, alle verschillende vakken aan. We kunnen u een voorbeeld van verdeling van de vakken laten zien.

Onderwijsprogramma geïntegreerd met zorg

De leerkracht is de persoon die de algemene ‘leiding’ heeft gedurende de dag. Als het nodig is, wordt hij of zij bijgestaan door iemand van de CvB (Commissie van Begeleiding). De CvB bestaat uit een groep leerkrachten die zich bezighoudt met de specifieke zorg voor de leerlingen. Door hun expertise kunnen zij de leerkracht en de leerling(en) goed begeleiden en verder helpen.


Het onderwijsprogramma van Mondriaan 

Het onderwijsprogramma dat onze leerlingen volgen, is vergelijkbaar met het onderwijsprogramma van een reguliere basisschool. Al zijn er natuurlijk wel verschillen. Zo is het programma een combinatie van zorg en onderwijs. Vaak zal het accent bij de start van een leerling op onze school liggen bij de behandeling (zorg). Na verloop van tijd zal dit accent verschuiven naar onderwijs, zodat een leerling uiteindelijk weer went aan hele dagen naar school gaan. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!