Speciaal onderwijs (so)

Onze leerlingen in het speciaal onderwijs zijn in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Wij bieden net als een reguliere basisschool onderwijs aan de groepen 1 tot en met 8. Ook het onderwijsaanbod voor onze leerlingen is vergelijkbaar met een reguliere basisschool. Echter, de manier van inrichting van ons onderwijs en de expertise en specialisme van ons team maakt dat wij onze leerlingen datgene kunnen bieden, dat zij op onderwijsgebied nodig hebben.   

Naast de kennis en kunde die onDigitale ondersteuning in het speciaal onderwijs van Alteriuss team rijk is, bieden we onze leerlingen ook op andere gebieden ondersteuning. Het gepersonaliseerd onderwijs is hier een voorbeeld van.

Alterius biedt dit onderwijs aan op twee locaties: De Buitenhof in Heerlen en Mondriaan in Maastricht. Afhankelijk van de specifieke zorgvraag van de leerling wordt hij of zij geplaatst op een van deze locaties.

Informatie over toelating van leerlingen op ons so

Toelating

De eerste stap naar een nieuwe school begint met het aanmelden. Hoe ziet de toelatingsprocedure er uit voor ons speciaal onderwijs? We laten je zien hoe deze procedure verloopt.

Onderwijsprogramma so prof

Onderwijsprogramma

Wat kan uw leerling verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Past dit bij jouw leerling? Wat zijn de mogelijkheden om dit programma aan te passen als daar behoefte aan is?

Vervolg so prof

Doorstroom en vervolg

We kijken op school niet alleen naar de situatie nu, maar ook naar de toekomst van de leerling. Welke perspectieven heeft een leerling? En hoe kunnen wij ondersteunen bij doorstroom en vervolgtrajecten?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!