Terugblik
symposium

Zo’n 200 medewerkers van gemeenten, basisonderwijs, zorginstellingen, voortgezet onderwijs, MBO en andere gebieden bezochten deze middag. Het programma was gevarieerd. Vanuit verschillende invalshoeken lichtten diverse sprekers hun visie op samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorg toe.

Over samenwerking jeugdzorg en onderwijs

Waar de een, Dolf van Veen, de huidige uitdagingen van jeugdzorg en onderwijs plaatste in een historisch perspectief, ging de ander, John Komen, te werk vanuit het streven om de huidige jeugdzorg volledig overbodig te maken. Waar de een sprak over de inclusie die nodig is, maar achter blijft, vertelde de ander over hoe sociale innovaties een bijdrage kunnen leveren aan ‘minder’ jeugdzorg. Beide verhalen werden voorzien van de nodige voorbeelden. En beide verhalen boden stof tot nadenken.

De praktijk, de kern

Maar ook de ‘echte’ praktijk kwam aan bod. Zo drukte Erik Jongman de aanwezigen op het hart dat ‘je veilig voelen’ de kern is. Van daaruit kunnen er pas échte stappen ondernomen worden. Rachelle Prick en Susanne Frissen sloten daar op aan door te laten zien dat de diverse onderdelen van Alterius ook niet zonder ‘de ander’, de andere samenwerkingspartner kunnen. Ook deze verhalen nodigden uit om verder in gesprek te gaan.

Na het inhoudelijke programma gingen de bezoekers in gesprek tijdens de informele borrel.
Wij hebben genoten van deze dag en sluiten hiermee formeel het feestelijke 10-jarige bestaan af.

Bekijk via dit filmpje de middag in vogelvlucht.
Benieuwd naar de presentaties? Bekijk hier de presentatie van Dolf van Veen, John Komen, Erik Jongman en Rachelle Prick & Susanne Frissen.

terug naar de website van Alterius


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!