‘Onze goede band, dat gaf de doorslag’. Aan het woord is Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij. Jan-Paul vertelt hoe hij ertoe is gekomen om Praktech, speciaal voor de cursus Horeca, te voorzien van praktisch lesmateriaal.

Cursus horeca is meer dan alleen theorie

Bert Didderen startte als leermeester Horeca bij Praktech. Naast een lokaal voor de nodige theorie, moest er ook een praktijklokaal komen vond hij. Maar in dat lokaal ontbrak het aan praktisch leermateriaal. Hij trok de stoute schoenen aan en klopte aan bij de brouwerij.

Steentje bijdragen aan de maatschappij

Brouwerij Gulpener levert praktisch leermateriaal voor cursus Horeca bij Praktech.‘Kijk, ik ken Bert al flink wat jaren. Die relatie is ontstaan toen hij destijds zelf nog in de horeca werkte. En als brouwerij bouw je vanzelf een band op met je afnemers.’

‘Toen Bert mij de vraag stelde of ik materiaal kon leveren voor deze cursus, waren er een paar dingen die mij aanspraken.’, licht Jan-Paul toe.

 ‘Het gaat om het opleiden van mensen. Dat is belangrijk voor onze samenleving en zeker als het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We willen als brouwerij ook een maatschappelijk belang dienen. Het dan is helemaal prachtig als dit kan worden gecombineerd met een cursus horeca, dat past perfect in onze lijn.’, aldus Jan-Paul.

Maar goed, niet ieder verzoek dat bij de directeur terecht komt, zal zonder veel overleg zomaar worden toegekend. Jan-Paul vult inderdaad aan dat ‘de gedrevenheid en passie van Bert voor deze cursus’ de doorslaggevende factor is geweest om op zijn verzoek in te gaan.

Aan de slag met het échte materiaal

De cursisten van Praktech kunnen nu dus, naast hun theorielessen, ook écht de praktijk oefenen op onze leslocatie. En dat allemaal omdat van tapinstallatie tot viltjes en van glazen tot opener, alles ter beschikking is gesteld door de brouwerij.

Informatie over de cursus Horeca vind je hier.

terug naar de website van Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!