Cursus horeca
bij Praktech

Inhoud

Tijdens de cursus horeca komen onder andere de volgende werkzaamheden aan de orde:

  • gedrag; hierbij gaat het om randvoorwaarden zoals nakomen van afspraken, op tijd komen en sociale vaardigheden
  • uiterlijke verzorging
  • basisvaardigheden horeca; zoals tafels indekken en afruimen, dranken en gerechten uitserveren, lopen met dienbladen of plateaus en inspelen op wensen en herkenning van gasten
  • kennis; horecakennis, basis productkennis, gastgerichtheidstechnieken en de cao

De theorie wordt vooral visueel aangeboden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een handboek waarin de theorie beknopt uitgelegd wordt.
Representatief gedrag loopt als een rode draad door de cursus.
Cursisten leren en oefenen in een praktijklokaal aan de hand van opdrachten. Via rollenspellen oefenen zij bijvoorbeeld het bedienen van gasten.
Naast het leren in het praktijklokaal, lopen de cursisten ook stage bij een horeca-onderneming in de regio.

Cursusduur

Deze cursus bestaat uit vijf dagdelen van elk drie uur en een dag van zes uur.
De cursus wordt aangeboden in een periode van zes weken.

Afronding cursus

Als de cursist deze cursus succesvol afrondt, ontvangt hij een certificaat.

Aanmelden en kennismaken

Geïnteresseerd in deze cursus? Meld dan meteen aan via deze site.
Uiteraard is het ook mogelijk om dit telefonisch te doen: 06 - 12 97 78 30.

Met iedereen die zich aanmeldt, hebben we een persoonlijk gesprek, een intake. In dit gesprek verkennen we de achtergrond en specifieke behoeften van de cursist, maar ook de ervaring die de cursist inmiddels heeft opgedaan.

Aanvullende informatie?

Specifieke vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!