Onze onderwijslocaties

Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste keuze voor inhoud en opzet van onderwijs een bijdrage levert aan de behandeling van onze leerlingen.
De ondersteuningsbehoefte van iedere leerling is anders. We kijken graag vooruit, welk perspectief heeft de leerling. De ondersteuningsbehoefte én het perspectief leiden tot een persoonlijk aanbod voor de leerling.
Dit persoonlijke onderwijs vindt plaats op verschillende locaties. Iedere locatie heeft zijn eigen deskundigheid. Ons onderwijs draagt bij aan de behandeling die de leerling volgt! 

De Buitenhof
De Buitenhof is gespecialiseerd in onderwijs voor kinderen en jeugdigen van 4 tot 20 jaar met psychiatrische problematiek. Gezien de nauwe relatie met Wickraderheem (onderdeel van de Mondriaan, zorg voor kinderen en jeugdigen) is er een samenwerkingsovereenkomst tussen De Buitenhof en Wickraderheem. 

St. Jozef
Sint Jozef verzorgt onderwijs voor:
• zeer moeilijk opvoedbare kinderen (locatie St. Jozef),
• leerlingen in een jeugdzorgplusinstelling (locatie Icarus),
• leerlingen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen (locatie IZEO Urmond).
De leeftijd van de leerlingen varieert van 12 tot 20 jaar. Ook hier is de relatie met de behandelaren van onze leerlingen van groot belang. De samenwerking tussen Sint Jozef met Via Jeugd (Icarus en Almata Ossendrecht) en Koraal (Gastenhof) is vastgelegd in samenwerkingsovereenkomsten.

Praktech
Met Stichting Praktech richten we ons op jongvolwassenen in de leeftijd vanaf 18 jaar die moeilijk toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Om de stap naar arbeid voor deze jongeren makkelijker te maken, leiden we hen op tot een beroep (bijvoorbeeld stukadoor, lasser of heftruckchauffeur). Daarnaast besteden we aandacht aan het ontwikkelen van werknemersvaardigheden van de cursisten.
Onze jobcoach biedt de mogelijkheid om cursisten te begeleiden naar werk.

Wervelkind
Wervelkind verzorgt scholing op maat voor professionals in onderwijs- en zorginstellingen. Het aanbod van Wervelkind wordt afgeleid van de dagelijkse onderwijspraktijk van Alterius en past prima in de brede scholingsbehoefte, met name in het kader van Passend Onderwijs en Transitie Jeugdzorg.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!