Ons netwerk

Het best mogelijke onderwijs bieden. Dát is wat we willen.
Om ons onderwijs voor onze leerlingen zo optimaal mogelijk te verzorgen, werken we intensief samen met diverse partners. Samen bereiken we ons doel!

Klik rechts op de afbeelding en krijg het volledige overzicht van onze locaties en onze partners letterlijk in kaart gebracht.


Of kijk hieronder naar een overzicht van de partners waarmee we samenwerken en het netwerk waarin we opereren.

Partners

 • Via Jeugd
  Binnen Icarus, onderdeel van Via Jeugd, verzorgt Alterius het onderwijs.
 • Mondriaan Zorggroep
  Onze school De Buitenhof werkt nauw samen met Mondriaan. Kinderen en jongeren die in behandeling zijn bij Mondriaan volgen onderwijs op één van onze locaties. Deze locaties zijn fysiek dicht bij de behandelplek.
 • Koraal
  Gastenhof Urmond biedt een thuis aan jongeren (12 tot 27 jaar) met een licht verstandelijke beperking. Zij wonen in diverse behandelgroepen of krijgen thuisbegeleiding van Gastenhof (onderdeel van Koraal). Alle jongeren van Gastenhof krijgen een integraal zorg en onderwijs (IZEO) aanbod vanuit Alterius en Koraal.
  Daarnaast biedt Alterius ook op locatie IZEO HVL samen met Koraal een onderwijszorgarrangement. Deze locatie is kleinschalig en biedt een programma aan maximaal tien jongeren (8 tot 21 jaar) met een licht verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met complexe gedragsproblematiek of een psychiatrisch probleem.
 • Care4Kidz
  Op de locatie van Care4Kidz in Geleen biedt Alterius onderwijs aan de kleine groep leerlingen. Deze leerlingen krijgen een integraal zorg en onderwijs (IZEO) aanbod.
 • Praktech, Vak- en Ontwikkelschool Limburg
  Praktech biedt (jong)volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt praktische scholing in verschillende (technische) vakgebieden.

Netwerk

Alterius is aangesloten bij of lid van:

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!