Onze feiten en cijfers

Alterius in cijfers

Stichting Alterius opereert in de regio Zuid-Limburg en telt 442 leerlingen (teldatum 1 oktober 2016).
Binnen de stichting zijn op 1 september 2016 137 fte in dienst die op verschillende locaties werkzaam zijn. Deze verschillende locaties zijn gekoppeld aan drie scholen: De Buitenhof, St. Jozef en Praktech.
Via Wervelkind, dat ook onder de stichting valt, biedt een aantal van onze medewerkers trainingen en cursussen op maat aan.
Een uitgebreid overzicht van gegevens en cijfers is te vinden in onze jaarverslagen.

Organisatiestructuur

Aan het hoofd van de stichting staat onze bestuurder, die verantwoording aflegt aan de Raad van Toezicht. De bestuurder geeft leiding aan twee directeuren die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor De Buitenhof, St. Jozef, Praktech en Wervelkind.
De organisatiestructuur is weergegeven in een organogram.

De Raad van Toezicht bestaat uit:
- de heer T. Verbaak (voorzitter)
- mevrouw L. Sieben (lid)
- de heer W. Suilen (lid)
- mevrouw E. Chatrou (lid)
- de heer R. Caelen (lid)
- mevrouw S. Van der Laak (lid)

Stichting Alterius heeft een gezamenlijke medezeggenschapsraad (GMR). Deze wordt gevormd door de MR van de Buitenhof en de MR van St. Jozef.

Klachtenregeling

De Stichting beschikt over een eigen klachtenregeling.