Burgemeester Penn en staatssecretaris Harbers luisteren aandachtigOp donderdag 6 september bezocht staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) de gemeente Maastricht. Hij wilde kennismaken met diverse projecten voor statushouders uit deze gemeente. Eén van deze projecten is de cursus die Praktech in nauwe samenwerking met de gemeente Maastricht en Leeuwenborgh aanbiedt.

Tijdens het bezoek vertelden onze cursisten (de statushouders) zélf over deze cursus. Zij deelden hun ervaringen over het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast lieten zij vol trots de werkstukken zien die zij tijdens hun lessen bij Praktech hebben gemaakt.

Het traject werd ook van de meer organisatorische kant toegelicht. Zo vertelde de consulente jongerenteam van de gemeente Maastricht hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Een van de werkmeester van Praktech gaf inzicht in zijn rol als meester en begeleider van deze doelgroep.

Na afloop gingen alle betrokkenen op de foto. De staatssecretaris gaf aan dat hij enthousiast was over dit traject, dat wat hem betreft als voorbeeld zou kunnen dienen voor andere regio's in het land.

Meer foto's? Kijk hier!Cursisten delen hun ervaringen


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!