Workshop bij VISTA Onderwijscafé

VISTA College organiseert met regelmaat een ‘onderwijscafé’ voor haar medewerkers. In dit onderwijscafé biedt VISTA een keur aan workshops waaraan de medewerkers kunnen deelnemen. Op deze manier blijven de VISTA-collega’s op de hoogte van ontwikkelingen en kunnen ze zich in bepaalde thema’s verder verdiepen. En, er is voor ieder wat wils.

Enige tijd geleden benaderde VISTA College Wervelkind voor het verzorgen van één van deze workshops. De trainers gingen met VISTA in gesprek om hun aanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de vraag die er leeft. Het thema van de workshop zou Depressie en Suïcidaliteit worden.

Praktisch van opzet

Afgelopen dinsdag verzorgden de trainers van Wervelkind, online uiteraard, hun workshop. Net als bij alle trainingen die Wervelkind verzorgt, is de training praktisch van opzet. ‘Het gaat erom dat de deelnemers bij wijze van spreken direct kunnen toepassen wat ze bij ons hebben gehoord.’ zo vertelt Rachelle Prick, trainer bij Wervelkind. ‘Natuurlijk bespreken we ook theoretische zaken, maar die koppelen we meteen aan praktijkvoorbeelden. Zo gaat de theorie leven en zie je zelf ook sneller de mogelijke toepassingen.’, vult Susanne Frissen, collega van Rachelle, aan.

Geslaagde workshop

Dat deze opzet werkt, gaf de terugkoppeling van de deelnemers wel aan. Daarin klonken woorden als ‘verduidelijking’, ‘concreet’ en ‘zinvol’. ‘Dat is mooi om te horen,’ reageert Rachelle. ‘Daar doen we het natuurlijk voor. Maar ik moet ook zeggen dat de tijd omvloog. Er waren nog zoveel meer punten of voorbeelden waar we op in hadden kunnen gaan. Maar wie weet komt dat een volgende keer aan bod.’


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!