Worden wat je wil!

Ieder jaar aan het begin van oktober gaat de Kinderboekenweek van start. En ieder jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar is dat 'Worden wat je wil'!

Worden wat je wil!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.
Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Waarom aandacht voor kinderboeken?

Lezen is goed voor de ontwikkeling van taal. Het lezen vergroot en verrijkt je woordenschat waardoor het makkelijker is je eigen gedachten te verwoorden.
Bovendien draagt lezen bij aan de sociale ontwikkeling. Een kind kan zich verplaatsen in verschillende personages waardoor hij ziet dat iedereen anders denkt in dezelfde gebeurtenis of situatie.
Kinderen leren zich ook beter concentreren en daarnaast stimuleert lezen de fantasie.

Lezen is belangrijk!

Het is duidelijk: lezen is belangrijk!
En natuurlijk besteden we hier op school ook aandacht aan. De Kinderboekenweek wordt altijd feestelijk geopend. Ook dit jaar. Dat is wel te zien aan het vrolijk meedansen van onze leerlingen op hét nummer van Kinderen voor Kinderen dat speciaal voor de Kinderboekenweek is uitgebracht.

En na het dansen was er uiteraard tijd voor (voor)lezen!

terug naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!