Wereldburgers

De komende periode lopen de jongeren van onze IZEO-locaties in Cadier en Keer en Urmond als wereldburgers door de school.

Als onderdeel van Jongleren en Werken breekt namelijk het thema Wereldburgers aan. Gedurende acht weken worden de jongeren ondergedompeld in dit thema.

Zélf aan de slag

Op allerlei manieren zullen de jongeren kennismaken met ‘de wereld’. Kennismaken met culturen, tradities en geloof, maar ook in gesprek gaan over onze multiculturele samenleving en discriminatie.

Verschillende leervormen worden in deze acht weken gebruikt. Van lezen en korte (instructie)video’s bekijken tot zelf koken en op excursie gaan.

Doelen

Naast dat onze jongeren kennis opdoen, werken ze ook aan andere doelen tijdens dit thema. Bijvoorbeeld het aanpassen van de manier van werken als hun leidinggevende of docent hierom vraagt. Dat lijkt misschien als een logische opdracht, maar vaak werken jongeren liever door op de manier die ze gewend zijn. Toch zullen ze zich moeten aanpassen aan het verzoek van hun leidinggevende of docent, al vinden sommigen dat nog zo moeilijk. Dat is iets waar we onze leerlingen niet alleen bewust van willen maken, maar ook bij willen ondersteunen. Vandaar dat dit één van de doelen is die expliciet opgenomen is in dit thema.

Jongleren & werken

Jongleren & werken is een modulaire lesprogramma voor o.a. de leerroute arbeid in het vso.
Voor een werkgever is het belangrijk om te weten wat een werknemer kan. Daarvoor bestaan diploma’s. Er zijn echter veel jongeren (met name uit het vso, maar ook van pro en mbo-entreeopleidingen) die hun opleiding afronden zonder startkwalificatie. Ze hebben de arbeidsvaardigheden onvoldoende kunnen trainen en kunnen onvoldoende aantonen wat zij wel willen en wat zij kunnen.

Met het programma Werkstap kunnen we onze leerlingen toch goed voorbereiden op een toekomstige werkplek. Werknemersvaardigheden die ze wel al beheersen op stage, kunnen ze aantonen d.m.v. een praktijkverklaring. 

We laten jullie de komende weken graag meegenieten van de wereldreis die onze leerlingen gaan maken.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!