Het is een regenachtige, gure dinsdagochtend als Million zijn fiets parkeert bij Novotel in Maastricht. ‘In mijn oude woonplaats was het in de winter tussen de 20 en 24 graden’, zegt de sympathieke 33-jarige Eritreeër lachend.

Snelle leerling

‘Ik ben hier begonnen als medewerker bij het ontbijt’, zo vertelt Million. ‘En sinds een maand werk ik ’s avonds bij het diner. Ik bedien, maar sta ook in de keuken vier of vijf verschillende salades te maken. Het is fijn dat ik in een team werk, want zo leer ik veel. Zij zeggen me hoe ik dingen moet doen.’ Een collega vult later aan dat Million een snelle leerling is ‘Je hoeft hem maar één keer iets voor te doen en de volgende keer doet hij het al zelfstandig.’.

Million op zijn werkplek bij NovotelVan leerling tot medewerker

Million woont sinds drie jaar in Nederland met zijn vrouw en drie kinderen. Vorig jaar volgde hij de cursus Horeca bij Praktech en sindsdien is hij aan het werk bij Novotel. Zijn leermeester bij Praktech geeft aan dat Million tijdens de cursus al leergierig was. ‘Onze cursus is praktisch van opzet en daardoor kunnen cursisten snel laten zien wat ze kunnen en willen. Million pakte de dingen snel op’, aldus de leermeester. En dat blijkt ook bij Novotel het geval te zijn. Eerst liep Million er stage, daarna werd Novotel zijn werkervaringsplek en sinds kort heeft hij hier een contract.

Van je hobby je vak maken

Iedere dag leert Million bij, ‘stap voor stap’ zoals hij zelf zegt. En dat leren geldt niet alleen voor zijn werk, maar ook voor de Nederlandse taal. Ook die beheerst hij steeds beter.

Vroeger werkte Million als timmerman en meubelmaker. ‘Maar koken en in de keuken bezig zijn, was altijd al mijn hobby’, legt Million uit. En dus was de stap naar horeca een logische. Hij heeft het prima naar zijn zin!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!