Van graffiti
naar love

Stimuleren van creativiteit

Creativiteit is belangrijk in de ontwikkeling van jongeren. Daarom proberen we die op verschillende manieren te prikkelen en stimuleren. Zo kregen onze leerlingen van vso De Buitenhof onlangs twee workshops Graffiti!

Oefenen met spuitbussen

De eerste workshop werd gegeven op de locatie van school zelf. Daar werd iets verteld over de historie van graffiti. Maar onze leerlingen konden natuurlijk niet wachten om zelf te experimenteren. En dus mochten ze even later zelf oefenen met de spuitbussen. En dan blijkt dat het nog niet altijd makkelijk is om bijvoorbeeld een rechte, strakke lijn te spuiten zonder verfdruppels. Maar oefening baart kunst!

One Love

Een maand later was het tijd om écht aan de slag te gaan. De locatie De Kissel in Heerlen was hiervoor dé plek.
De begeleiders van de workshop (Klasse Apart Events) bespraken het ontwerp met de leerlingen. Als ontwerp was gekozen voor ‘One Love’. Dit sluit naadloos aan bij de actualiteit, de oorlog in Oekraïne, een thema dat ook leeft bij onze leerlingen.

Vervolgens klonk de uitnodiging om zelf aan de slag te gaan. De leerlingen kozen hun kleuren en voegden hun eigen ontwerpen aan het grote ontwerp toe. Met respect dus voor het grote ontwerp maakten deze groep door hun eigen inbreng een geheel eigen beeld: One Love.

Een mooier beeld van ‘samen’ kunnen wij niet bedenken!

Leerlingen van vso De Buitenhof gaan aan de slag met graffiti.

Bezoek voor meer graffitibeelden onze Facebookpagina.

Naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!