Sinds duidelijk was dat Praktech het oude LTS-gebouw in Cadier en Keer moest verlaten, heeft journalist Jeroen Geerts het proces op de voet gevolgd.
Ook nu, nu duidelijk is dat Praktech zich gaat huisvesten in de panden van Via Jeugd, nam de journalist contact op. Hij sprak met Chris Hesse, directeur van Praktech.

Vertrouwde omgeving

In het artikel, dat in De Limburger verscheen, vertelt Chris Hesse dat het prettig is dat de nieuwe locatie slechts op steenworp afstand ligt van het huidige gebouw. Een vertrouwde omgeving en vaste structuren biedt rust en dat is precies waar een groot deel van de cursisten behoefte aan heeft.
Op dit moment worden de praktijklokalen in gereedheid gebracht, zodat in week 37 de cursussen weer van start kunnen.

Tweede locatie?

Tijdens het interview met de directeur komt ook het 'charme-offensief', dat Praktech aan het begin van dit kalenderjaar startte, ter sprake. De praktijkschool kreeg veel steun uit diverse hoeken.
Zo is de school inmiddels ook in gesprek met gemeenten uit de regio Parkstad. De mogelijkheden om hier een tweede schoollocatie te vestigen wordt serieus besproken. En volgens Hesse ziet dat er 'veelbelovend' uit.

Iedere dag zinvol werk

Door alle steun de afgelopen periode voelen we ook de waardering voor ons werk, aldus Sylvia Houben, coördinator van Praktech. 'Het sterkt ons in de overtuiging dat we iedere dag opnieuw zinvol werk doen voor diegenen die een extra steuntje in de rug nodig hebben'.
Uiteraard houden we jullie over bovengenoemde ontwikkelingen graag op de hoogte.
Maar nu is de focus eerst op de 'opening' van het nieuwe pand. De leermeesters én cursisten staan te trappelen om te kunnen beginnen!

terug naar de website van Praktech

(bron: De Limburger)


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!