Stapsgewijs schakelen

Vorig jaar ging de Campagne Gespecialiseerd Onderwijs van start. Eén van de doelen van deze landelijke campagne was om 'de buitenwereld' te laten zien wat Gespecialiseerd Onderwijs nu écht is en inhoudt. 
Reden voor ons om ook enkele van onze collega's te laten interviewen en hun verhaal te laten doen.

Collega Saskia vertelt over haar ervaringen in het gespecialiseerd onderwijsStapsgewijs schakelen

Collega Saskia werkt bij vso De Buitenhof op de locatie van het Bernardinuscollege, een reguliere vo-school. Hier werken beide scholen in een bijzondere samenwerking samen aan het 'schakelen' van de leerlingen van vso naar vo. Saskia: 'We laten vso-leerlingen in hun eigen tempo wennen aan het reguliere schoolsysteem en bereiden ze geleidelijk voor op hun leven na het eindexamen.'

Niks moet

‘De ene leerling schakelt voor 50 procent naar het reguliere onderwijs, voor anderen ligt dat percentage hoger of juist lager’, legt Saskia uit. ‘Daarbij geldt dat niets móet. Als een leerling een mindere dag heeft en daardoor liever bij mij in de klas blijft dan naar de reguliere klas gaat, kan dat.’
In het interview legt Saskia onze samenwerking tussen De Buitenhof en Bernardinuscollege uit. Daarbij komen de voordelen voor onze leerlingen aan bod, maar ook de praktische en organisatorische kant van deze samenwerking.

Lees het hele interview met Saskia hier.

Divers

Het gespecialiseerd onderwijs is zó divers dat het niet in één artikel te vangen is. Eerder verscheen er al een interview met collega Iris die juist op het so werkzaam is. Lees haar interview hier.
We hopen door deze verhalen, maar ook door onze blogs en eigen nieuwsberichten 'de buitenwereld' een juist beeld te geven van ons gespecialiseerd onderwijs.

Wil je meer weten over ons of wil je stage lopen of werken bij ons? Neem dan gerust contact op!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!