Sportkooi geopend!

Vanmiddag vond de officiële opening plaats van de eerste Sportkooi in Limburg. IZEO Cadier en Keer heeft de eer om deze sportkooi te verwelkomen op hun binnenplaats.

Uitlaatklep

Zo’n 65 jongeren zullen vanaf nu officieel gebruik kunnen maken van deze Sportkooi. Beweging is voor iedereen goed, maar voor onze jongeren is het een haast noodzakelijke uitlaatklep. De verwachtingen waren hoog toen werd aangekondigd dat deze Panna een plek zou gaan krijgen op de binnenplaats van deze locatie. Deze middag blijkt dat deze verwachtingen ruim worden overtroffen!

Uitgedaagd door Mo Boutaka

De opening werd door niemand minder dan Panna-koning Mo Boutaka verzorgd. Binnen enkele minuten stonden enkele jongeren al op het ‘veld’ en speelden ze enthousiast met Mo mee. Mo, die zelf zowel de titel Nederlands kampioen als die van Europees kampioen op zijn naam heeft staan, liet zijn eigen kunsten zien, maar het waren vooral ook de jongeren die het spel speelden. Aangemoedigd door de overige jongeren en begeleiders werden er fanatieke potjes gespeeld.

Formeel moment

In aanwezigheid van sponsor Stichting Van Het Kind, fabrikant Dutch Panna en medewerkers en jongeren van IZEO knipte één van de jongeren het lint door. Het feit dat dit formeel moment even op zich liet wachten omdat er al druk gebruik werd gemaakt van de Pannakooi geeft aan dat we nu al kunnen spreken van een succes!
Bekijk hier de foto's van de opening.

Sport als onderdeel van IZEO-programma

De jongeren op deze IZEO-locatie verblijven allemaal bij Via Icarus, een jeugdzorgplusinstelling. Alterius biedt, samen met zorgpartner Via Icarus, deze jongeren een integraal zorg en onderwijsarrangement (IZEO) aan. Deze integrale aanpak is de sleutel tot perspectief voor deze jongeren. Sport en beweging is een essentieel onderdeel van dit arrangement. Naast een uitlaatklep is het ook bij uitstek een onderdeel van het programma waarbij (zelf)beheersing en samenwerking een belangrijke rol spelen.

terug naar de website van IZEO


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!