Schooluitje – een ramp!?

In deze periode van het schooljaar staan er weer veel schooluitjes gepland. Gezellig met zijn allen een activiteit buiten de deur, naar een pretpark, dierentuin of speeltuin iedereen kijkt er naar uit. Maar geldt dat echt voor iedereen?

Anders dan anders

Op iedere school zijn er ook leerlingen die helemaal niet uitkijken naar hun schoolreisje. Sommigen vinden het idee van een dag buiten juist extra spannend in plaats van extra leuk. 
Een andere omgeving, andere activiteiten, andere prikkels…het is allemaal anders dan ze gewend zijn. Het wegvallen van de structuur die in de klas wordt ervaren, zorgt ervoor dat het gevoel van veiligheid ook minder wordt.

Wat kun jij als leerkracht doen?

Hoe kun je als leerkracht hier goed op inspelen? In hoeverre kun je hier je leerlingen al op voorbereiden? Wat moet je juist wel of juist niet doen?
Eén van de dingen die je vooraf al kunt doen, is bijvoorbeeld samen een kaart of plattegrond van het (attractie)park bekijken. Als de leerlingen al beter weten wat ze kunnen verwachten, biedt hen dat al meer rust.

Meer praktische tips?

In al onze trainingen werken we met praktische tips en adviezen die je ook direct kunt toepassen in jouw praktijk!
Nieuwsgiering naar ons aanbod? Check onze site!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!