Tijdens een provinciale kennissessie, georganiseerd door Provincie Limburg, presenteert Praktech samen met Leeuwenborgh en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland het gezamenlijke traject  voor statushouders. Uit de vele initiatieven in onze provincie is een zestal projecten uitgekozen die tijdens deze sessie worden gepresenteerd. Dit traject is één van deze zes.

Samen is de succesfactor

Cursisten aan het woord over hun trajectHet succes van dit project zit met name in de intensieve samenwerking van alle partijen op één locatie, waarbij over de grens van de eigen organisatie wordt gekeken. ‘Samen is één van de kernwoorden van dit project’, aldus Sylvia Houben (coördinator van Praktech). ‘We zien de ontwikkeling van de statushouders als gezamenlijk doel. De integrale manier van aanpak zorgt dat schotten en muren tussen de organisaties kleiner worden of zelfs verdwijnen. Dit komt de begeleiding van onze statushouders alleen maar ten goede. En dat werpt zijn vruchten af.’

Tijdens de kennissessie delen de betrokken partijen van de zes gekozen projecten hun ervaringen om anderen te inspireren en verder te helpen. 

terug naar de website van Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!