Praktisch
aan de slag
met Wervelkind

Zoals voor vele anderen gold ook voor de trainers van Wervelkind dat zij door corona hun planning ‘iets’ moest aanpassen. Trainingen die gepland stonden voor najaar 2020 werden noodgedwongen doorgeschoven. 

Maar in januari was het dan toch écht zo ver. Trainers Rachelle Prick en Susanne Frissen startten in januari met hun eerste workshops. Online dat wel, maar er was tenminste een start! 

Andere dynamiek 

‘Dat was nog wel even oefenen van te voren natuurlijk’, lacht Rachelle. In het dagelijks leven is Rachelle niet alleen trainer, maar staat ze ook voor de klas. Het afgelopen jaar zag zij haar so-leerlingen van De Buitenhof, onderdeel van Alterius, ook een geruime tijd online. ‘Dat ging inmiddels heel goed. Maar het is toch een verschil of je lesgeeft aan leerlingen in de leeftijd van acht jaar of dat je een workshop verzorgt voor volwassenen.’ 

‘Een totaal andere dynamiek’, vult Susanne aan. Ook zij werkt, naast haar trainerschap, in ‘de praktijk’. Bij IZEO Urmond, ook onderdeel van Alterius, werkt ze als leerlingbegeleider. Ze begeleidt hier jongeren met een licht verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met complexe gedragsproblematiek of een psychiatrisch probleem.  

Meer dan vertaling van theorie naar praktijk alleen 

Het is juist die praktijkervaring die de dames meenemen in hun trainingen. Daardoor komt de theorie tot leven én geven ze concrete tips en handvatten mee. Maar ze bieden de deelnemers meer. Dat laten de evaluaties zien van bijeenkomsten die onlangs zijn gehouden. Een greep uit de reacties na afloop: 'leerzaam', 'interessant', 'verfrissend' en 'duidelijk'. 

De enthousiaste, betrokken en praktische manier van werken van Rachelle en Susanne blijkt dus te werken en valt in de smaak bij de deelnemers. Fijn om te horen! 

Diversiteit, ook in het trainingsaanbod 

De dagelijkse praktijk van de trainers van de Wervelkind is divers. Maar de leerlingen en jongeren die ze begeleiden zijn minstens zo divers. En dat geldt ook voor de trainingen van Wervelkind. De thema’s lopen uiteen van angst en depressie naar ADHD en autisme.  

‘Uiteindelijk willen we onze deelnemers verder helpen bij het juist begeleiden van jongeren en kinderen die te maken hebben met deze, of hieraan gerelateerde, problematieken. En dan is het mooi te horen aan het einde van een training dat men echt iets heeft gehad aan de bijeenkomst. Daar doen we het voor’, sluiten Susanne en Rachelle af. 

Meer weten over de trainingen van Wervelkind? Check de website of neem direct contact met ons op! 


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!