Wederom een artikel in de krant over Praktech, ‘Een laatste charmeoffensief van vakschool Praktech in Cadier en Keer’ (bron: De Limburger).

Ook nu weer is de strekking dat ons technisch, ambachtelijk onderwijs voor onze doelgroep niet mag verdwijnen. De op praktijkgerichte cursussen die Praktech verzorgt, worden gegeven aan cursisten (15-55 jaar) die net wat meer aandacht nodig hebben, maar ook aan bijvoorbeeld statushouders. De locatie waar Praktech zich nu bevindt, de oude LTS in Cadier en Keer, is hiervoor dé geschikte locatie.

Praktech brengt cursisten weer een stap verder in de maatschappijInstroom arbeidsmarkt

De huidige arbeidsmarkt schreeuwt om vakkrachten op gebieden waar wij als Praktech cursussen in verzorgen. Niet voor niets zorgen wij ervoor dat onze cursisten, de meesten aangemeld via UWV, scholen en gemeenten, een (praktische) cursus afronden en van daaruit verder kunnen.

Voor sommigen betekent dit de stap naar een vervolgopleiding. Voor anderen betekent dit dat hij of zij aan het werk kan en niet meer gebruik hoeft te maken van een uitkering. Een stap verder in de maatschappij. Het is dus niet zo dat, zoals staat vermeld in het krantenartikel, we aan de Praktechtafel uitkeringen aanvragen.

Zorg voor de cursist

De zorg van Praktech voor haar cursisten gaat verder dan alleen het geven van cursussen. Het is van groot belang dat we luisteren naar onze cursisten. In sommige gevallen betekent dat letterlijk een luisterend oor bieden voor de zorgen die cursisten hebben. In andere gevallen lossen we samen met de betreffende cursist, en waar nodig de begeleidende instantie, een concreet probleem op. Zo komt het voor dat we contact opnemen met de woningbouwvereniging in verband met een lekkage in de woning van de cursist. Of we kijken samen naar ingewikkelde papieren van een overheidsinstantie die ingevuld moeten worden.

We zitten niet stil

Wij geloven in onze manier van werken en van het belang van Praktech. En dat is precies de reden waarom we niet stil zitten. We zoeken naar mogelijkheden en oplossingen die soms wat verder gaan dan gebruikelijk. En conform onze visie doen we dat het liefst samen, door te verbinden. We benaderen onze partners en contacten om samen te kijken hoe we elkaar verder kunnen helpen. Iedere actie van mensen en partijen die ook geloven in Praktech voelt hierbij als een steun in de rug.

Denk jij ons verder te kunnen helpen? We gaan graag met je in gesprek!

terug naar de website van Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!