Lopend door ons gebouw zie je altijd wel projecten of werkstukken die je nieuwsgierig maken. En altijd vertelt een cursist of werkmeester dan graag trots en vol enthousiasme over zijn of haar project. En dat trotse en enthousiaste gevoel willen we jullie niet onthouden.

Dit keer vertelt cursist Dave over het project waar hij mee bezig is.

Deuren plaatsen bij Praktech

‘Dit is de deur die er uiteindelijk in wordt ingezet, maar voordat we zover zijn ben ik nog wel even bezig’. Aan het woord is Dave, cursist van Praktech. Hij vertelt over het project waaraan hij werkt: een ruimte die voorzien wordt van kozijnen, ramen, deuren en sanitair. De deur wordt als laatste geplaatst als de ruimte klaar is. Allereerst zullen de scheidingswanden worden geplaatst, vervolgens wordt het tegelwerk gemaakt en dan volgt het plaatsen van douche en toilet. 

Project van de maand bij PraktechMomenteel is Dave bezig met de voorbereiding voor het schilderen, hieronder valt bijvoorbeeld het opschuren van de deur. Wanneer de deur eenmaal afgehangen is, zal hij verder geschilderd worden. De kleine, maar niet onbelangrijke, details zoals het monteren van een deurklink is de allerlaatste stap.
Aan dit project werken diverse cursisten die allemaal hun eigen taak hebben. Dave is verantwoordelijk voor al het schilderwerk. Ook plaatst hij samen met andere collega’s de gipsen scheidingswanden. Hij leert zijn werkzaamheden af te stemmen op de overige werkzaamheden. Belangrijk is dat het schilderwerk niet beschadigd zal worden wanneer het klaar is.
De leermeesters laten Dave zelfstandig aan het werk. In het verleden heeft Dave al bewezen dat hij het prima aan kan en dat vertrouwen krijgt hij dan ook.
Dave leert en werkt nu voor het tweede jaar bij Praktech. Op de vraag of hij het hier naar zijn zin heeft, is hij duidelijk: “Anders zat ik hier niet!”. Hij heeft al veel ervaring opgedaan in die tijd dat hij hier was. Zo heeft hij heeft diverse certificaten behaald voor onder andere schilderen, houtbewerking en VCA. Binnen dit project kan hij zijn diverse geleerde technische vaardigheden goed toepassen.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!