Opening interactive playground

Een feestelijke dag op De Buitenhof, de nieuwe Interactive Playground werd geopend!

In de huidige gymzaal zijn de muren als het ware omgetoverd tot grote touchscreens. Hierdoor is het mogelijk om interactieve gymspelen te doen met de leerlingen. Door de bal tegen de muur te gooien of schoppen kan er een spel worden gespeeld, maar het is ook mogelijk om op deze manier een quiz te spelen.

Het mooie is bovendien dat leren en bewegen nu kan worden gecombineerd. ‘Dat betekent bijvoorbeeld dat het automatiseren van de tafeltjes bij rekenen ineens een veel leukere activiteit wordt. Bovendien zorgt bewegen tijdens het leren ervoor dat het leren ook écht beter gaat’, aldus Bart Janssen de bewegingsdocent van De Buitenhof.

Het openingsschot

Dat de leerlingen deze nieuwe omgeving ook echt heel leuk vinden, blijkt tijdens de opening. Na het openingsschot van wethouder Jordy Clemens van de gemeente Heerlen is het de beurt aan een groep  leerlingen om de playground te demonstreren. Onder luid gejoel en applaus van de overige leerlingen én medewerkers is de opening van de playground een feit! Vanaf nu kunnen alle klassen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, maar dus ook tijdens de lessen rekenen of aardrijkskunde gebruik maken van deze interactive playground!

Meer dan alleen bewegen

Als Gezonde School vinden we bewegen natuurlijk heel belangrijk. Door het aanbieden van leerstof via deze nieuwe interactive playground werken we samen met onze leerlingen aan nog veel meer leerdoelen dan puur het bewegen. Samenwerken, beweging beleven, gezond bewegen, bewegen verbeteren en regelen komen ook allemaal aan bod. Daarnaast worden vaardigheden als concentratie, coördinatie, conditie, balans, kracht en lenigheid ook aangeleerd. Kortom, het is een prachtig instrument om onze leerlingen op verschillende gebieden te laten groeien.

Gezonde School

De Buitenhof heeft al enige jaren het predikaat Gezonde School. Dit betekent dat de school zich op diverse gebieden inzet voor een gezondere leefstijl. Dit wordt onder andere gedaan door het geven van voorlichting en les over voeding en beweging. Ook krijgen de leerlingen vers fruit en groente uitgereikt. De gerechten die de leerlingen zelf klaar maken tijdens hun praktijklessen passen ook helemaal in deze gezonde leefstijl.
De aanschaf van de Interactive Playground geeft het geheel een nieuwe dimensie.

Natuurlijk zijn er ook foto's genomen tijdens deze opening. Deze kun je hier bekijken.

terug naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!