Ook thuis creatief!

Iedere week probeert juf Joyce haar leerlingen van groep 7- 8 te motiveren tot creativiteit.
'Kinderen op deze leeftijd zijn zich soms nog niet bewust van eigen talenten.', aldus deze leerkracht. 'Ze beginnen soms al te puberen en kunnen het liefst de hele dag in de weer zijn met een spelcomputer of de telefoon.' Maar er is ook een andere kant. 'Ze werken ook heel hard aan hun schoolse taken en vinden goed presteren zelf ook belangrijk', zo vertelt Joyce.

Motiveren tot creativiteit

Om ze te stimuleren tot andere activiteiten probeert de juf ze elke week te motiveren tot creativiteit.
Zo kregen de leerlingen de afgelopen weken, ook in samenwerking met de juf van handvaardigheid, opdrachten als 'Bad hairday' of 'Monsterlijk vierluik'. Het werken met kleur en vormen, maar ook met verschillende materialen zoals aluminiumfolie stonden hierin centraal.

Glunderen bij het resultaat

En alhoewel sommige leerlingen er echt even toe gezet moesten worden om überhaupt te beginnen aan deze opdracht, zijn deze prachtige werkstukken het resultaat.
Mooi om te zien hoe de leerlingen zelf ook glunderen bij het resultaat en deze ook trots tonen aan hun klasgenoten. En dat zet hen dan ook weer aan om te beginnen, of verder te gaan, met deze creatieve opdrachten.

En, eerlijk is eerlijk, ook de papa's en mama's hebben in deze succeservaringen een groot aandeel! 

Benieuwd naar een aantal andere werkstukken? Bekijk dan het bericht op onze Facebookpagina.

terug naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!