Naar een live symfonieorkest!

De leerlingen van groep 7/8 van so De Buitenhof gingen vandaag op pad.
Op het programma stond het bijwonen van Rhythmix, een muzikale live show.
Hiervoor hadden de leerlingen al heel wat voorbereidend werk gedaan.

Klassieke muziek

Juf Rachelle, vakdocent Muziek, besteedde in de laatste muzieklessen al flink wat aandacht aan klassieke muziek. Iets wat niet direct bij iedereen in de smaak viel. Rachelle: ‘Lang niet alle leerlingen zijn bekend met klassieke muziek en dat is dan ook wel even wennen.’
Ter voorbereiding op de voorstelling zijn de leerlingen al meegenomen in wat zij ongeveer kunnen verwachten. 

Rekening houden

De muzikale show vindt plaats in het MECC. En dat betekent dat onze leerlingen eerst van Heerlen naar Maastricht gaan reizen mét het openbaar vervoer. Met de OV-passen van Arriva stappen onze leerlingen éérst in de bus en dan in de trein richting Maastricht.
Eenmaal aangekomen in het MECC staat het team van philharmonie zuidnederland klaar om te verwelkomen.
Zo fijn om te zien dat zij rekening houden met onze leerlingen. Niet alleen was er een rustige plek om plaats te nemen tot het concert begint, ook ín de zaal mochten we vooraf aangeven waar we het liefst gingen zitten. Voor onze leerlingen is rust en overzicht heel belangrijk, vandaar dat zij achterin de zaal hebben plaatsgenomen. En daar hebben ze genoten!

Héél enthousiast

Vervolgens lieten vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. De leerlingen werden gestimuleerd om actief te luisteren en mee te doen. De zestig musici van philharmonie zuidnederland, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgden voor een spetterende uitvoering.
En de leerlingen? Die vonden het spannend maar waren héél enthousiast!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!