Misvattingen over autisme

De afgelopen jaren is er heel wat onderzoek naar autisme gedaan. Door nieuwe inzichten krijgen we een steeds beter beeld van wat autisme eigenlijk is. Zo weten we dat autisme een spectrumstoornis is. Dat betekent dat iemand met autisme bepaalde kenmerken in meer of mindere mate vertoont. 

Mythes over autisme - ken jij ze?

Met regelmaat wordt er informatie gedeeld over autisme. En dat hoeft écht niet altijd in een vakblad te zijn.
Zo kwamen wij onlangs het artikel 'Van geen oogcontact tot ongevoeligheid: 9 mythes over autisme' tegen op de website van het blad Vriendin.
In dit artikel weerlegt Suzanne Agterberg-Rouwhorst (voorzitter van de Expertgroep Autisme & Onderwijs bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme) een negental mythes over autisme.

Kennis over autisme

Suzanne Agterberg geeft in het artikel ook aan dat het goed is dat er steeds meer kennis over autisme komt. Niemand met autisme is hetzelfde. Toch kan meer kennis over autisme ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de omgeving van mensen met autisme hier makkelijker mee om weten te gaan.
En daar is zowel de persoon met autisme als zijn omgeving mee gebaat, een win-win-situatie dus!

Hulp bij begeleiding van mensen met autisme

Werk jij ook met mensen met autisme? En kun je ook hulp gebruiken in de begeleiding hiervan?
Neem dan vrijblijvend contact op met Susanne of Rachelle, onze trainers van Wervelkind. Een training of intervisie behoort tot de mogelijkheden, maar altijd zoeken ze samen met jou naar een oplossing die past bij jouw scholingsvraag.

terug naar de website van Wervelkind


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!