Meer
dan lekker
eten alleen

Het Programma Schoolmaaltijden stelde vorige jaar een subsidie ter beschikking om voor enkele dagen in de week een gezonde lunch op onze school mogelijk te maken. 
Sinds december wordt er dan ook op onze locatie aan de Heldenvierlaan twee keer per week een heerlijke schoollunch aangeboden aan alle leerlingen. Nou ja, aangeboden… de leerlingen verzorgen het helemaal zelf.

Schoollunch op De Buitenhof verzorgd door onze leerlingenLunchteam

Er is een lunchteam in het leven geroepen om deze gezonde lunch twee keer per week te verzorgen. Het team bestaat uit juf Tessa en een groep van ongeveer acht leerlingen die afwisselend mee werken.

Samenwerking

Leerlingen lopen interne stage op onze horeca-afdeling en bereiden daar de gerechten voor die in die week als schoollunch worden aangeboden. De ideeën voor de recepten zijn afkomstig van de leerlingen. ‘Soms krijg ik zelfs in de avonduren een nieuw recept doorgestuurd van één van onze lunchteamleden,’ vertelt juf Tessa. ‘De gerechten die we al maakten variëren van verse soep en nasi tot quiche en bananenbrood.’

Iedere leerling eigen motivatie

Het mooie van dit project is dat de leerlingen hun eigen interesse en talent in kunnen zetten om de schoollunch te verzorgen. ‘Waar de ene leerling het heerlijk vindt om bezig te zijn met de voorbereidingen, zoals fruit snijden of alles netjes klaar te zetten, kan de ander zijn energie kwijt in het zorgen voor de bestellingen of het serveren van de gerechten .’ gaat Tessa verder.

‘We weten dat er soms ook leerlingen zijn die vanuit thuis geen lunch meekrijgen. Op deze manier krijgen de leerlingen toch een gezonde lunch. Eén van onze leerlingen geeft ook aan dat het fijn is dat deze mogelijkheid wordt geboden. En, dat moeten we ook eerlijk zeggen, ze vinden het ook gezellig om hier samen aan te werken met andere leerlingen.’

In de hele school klinken veel positieve geluiden over dit initiatief en de leerlingen genieten zichtbaar van de gezonde lunch. Overigens is er op alle schooldagen doorlopend vers fruit aanwezig en krijgen de leerlingen in de kleine pauze ook een gezond tussendoortje aangeboden.

Meer dan lekker eten alleen

‘De samenwerking en het enthousiasme van de leerlingen is echt fantastisch.’ glundert Tessa niet zonder trots. ‘Leerlingen bloeien op en voelen zich verantwoordelijk voor hun taak.’

‘Maar we zien ook dat het aanbod van gezond, afwisselend eten ook onze overige leerlingen zichtbaar goed doet. We zijn de gemeente heel dankbaar voor de subsidie die we ontvangen om dit mogelijk te maken. Want voor onze leerlingen levert het veel meer op dan alleen maar lekker eten.’ sluit Tessa af.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!