Meer dan een voetbaltoernooi

Vlak voor de kerstvakantie vindt op de locatie IZEO Icarus een heus voetbaltoernooi plaats. Welk team gaat er dit jaar met de eer strijken?

Voetbaltoernooi IZEO Cadier en KeerHet mooie van dit voetbaltoernooi is dat er niet alleen gewerkt wordt aan de voetbaltechniek, maar ook aan andere vaardigheden. Alle leerlingen krijgen één of meer rollen tijdens dit toernooi. Naast een rol als speler kan een leerling bijvoorbeeld ook de rol van scheidsrechter of manager toebedeeld krijgen. Zo leren de jongeren om vanuit een andere invalshoek bezig te zijn met dit toernooi. Hoe makkelijk is het bijvoorbeeld om beslissingen te nemen als scheidsrechter? Maar ook, hoe goed kun jij een keuze van een scheidsrechter accepteren? En vanuit organisatorisch oogpunt: hoe stel je een toernooischema eigenlijk op?

Alle leerlingen samen roepen aan het einde van de dag ook ‘de meest waardevolle speler van de dag’ uit. Hierbij kijken de leerlingen zelf naar aspecten als ‘wie coacht andere leerlingen op de beste manier’ of ‘wie geeft andere leerlingen op een positieve wijze feedback’.

Het is duidelijk dat dit toernooi op diverse gebieden bijzonder leerzaam is.
Maar natuurlijk is het spelelement ook van groot belang! Want wie gaat er dit jaar winnen en mag zich een jaar lang ‘Champion IZEO’ noemen?

naar site IZEO


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!