Les van een voedingscoach

Een warm welkom aan de voedingscoach André Mostard.
Want een aantal van onze leerlingen van IZEO XONAR (LWTC) heeft al eens eerder een gastles van deze coach gehad. Het is mooi om te zien hoe André en deze leerlingen elkaar herkennen en meteen in gesprek gaan over….gezonde voeding!

Belangrijk, maar moeilijk

De leerlingen herinneren zich nog veel van de les van toen. Maar ook nu blijkt dat weten en doen twee verschillende dingen zijn. Iedereen weet dat het belangrijk is om (goed) te ontbijten. En toch doet niet iedereen het.

Start van je dag

Daarom geeft André enkele eenvoudige tips. Je hoeft niet meteen helemaal uit te pakken met een ontbijt. Begin al eens met iets kleins te eten. Als je maar iets eet! Want sla je je ontbijt over, dan is de kans groot dat je op een later moment gaat ‘snaaien’, snel iets tussendoor eten, waardoor je een ‘suikerpiek’ krijgt. Gevolg? Je gaat je nog vermoeider voelen dan voorheen en dat is juist niet de bedoeling.

De voordelen

Met een ontbijt zorg je voor een goede opstart van je dag. De voordelen? Je kunt je bijvoorbeeld beter concentreren én je krijgt minder snel weer een hongergevoel! Wie wil dat nou niet?

De leerlingen zaten geboeid te luisteren en waren actief tijdens de les. En natuurlijk werd er ook ontbeten!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!