Onze jongeren bij IZEO Via Jeugd werken deze periode rondom het thema Pop Up Restaurant. In dit teken staan er verschillende activiteiten gepland. Een hiervan was koken met een écht chefkok.
Met schort aan en handen gewassen stonden de jongeren al in de startblokken. De chefkok nam hen stap voor stap mee in het programma van vandaag. Klaarmaken van een eigengemaakt gerecht was het doel van deze workshop.
En dus gingen de jongeren aan de slag met lezen en samenwerken. Jazeker, bij het volgen van een recept luistert het nauw welk ingrediënt wanneer toevoegt en dus in goed lezen en samenwerken essentieel bij koken!
Homemade ravioli was het gerecht dat de jongeren gingen maken. En dat betekent ook écht huisgemaakt: zelfgemaakt deeg, zelfgemaakte pesto, álles werd vers en zelf bereid.
Aan het einde van de workshop keken de jongeren én hun chefkok terug op een geslaagde activiteit. En bij het zien van het heerlijke resultaat liep het water hen in de mond. Smullen maar!
Overigens... wil je meer beelden zien van deze workshop? Kijk dan op onze Facebookpagina!