Kleiletters

‘En dan nu verder met spelling!’ klinkt het in één van onze SO-klassen. En vervolgens haalt de juf de klei tevoorschijn. Huh? Wat heeft klei nu te maken met spelling?

Kleiletters

De leerlingen van SO De Buitenhof maken letters van de klei. Met deze kleiletters toveren ze vervolgens échte woorden tevoorschijn. Op deze manier zijn ze nóg bewuster bezig met het vormen van de woorden.
Ze gaan nog een stapje verder als ze in voorbeeldzinnen het werkwoord ‘onderstrepen’ door er een kleilijn onder te leggen.

Spelling met kleiletters: leuk én leerzaam!Hand en hoofd

Door de combinatie van werken met hand en hoofd gaan de leerlingen (onbewust!) nóg actiever aan de slag met de leerstof. Ze vinden het dus niet alleen leuker om te doen, ze onthouden de stof ook nog beter. Dat klinkt als een win-winsituatie toch?

Uitdaging

‘Ik ben altijd opzoek naar andere manieren om de lesstof aan te bieden aan onze leerlingen’, aldus juf Natasja. ‘Door creativiteit met de lesstof te combineren bij vakken als spelling, rekenen of taal, daag ik de leerlingen uit om tot leren te komen.’

De afwisseling van de manier van lesgeven zorgt er ook voor dat de leerlingen én de juf het leuker vinden.
‘Voor mij zit de uitdaging in het zoeken van nieuwe creatieve materialen als ondersteuning van de lesstof.’, vervolgt Natasja. ‘De leerlingen vonden het heel leuk om te doen. En de opgave ‘zoeken van de werkwoorden’ hadden ze bijna foutloos gemaakt!’
Hier staat een trotse juf!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!