Kerst in het Pop Up Restaurant

Eindelijk is het zover. In het Pop Up restaurant op de locatie van IZEO Via Jeugd krijgen de senioren van In Harmony vandaag een voortreffelijke lunch geserveerd. De afsluiting van een schoolbreedproject van de leerlingen van IZEO.

Praktisch aan de slag bij het Pop Up Restaurant

Bij de start van dit schooljaar startte het project Pop Up Restaurant. ‘Het is een onderdeel van Werkstap dat meer handvatten biedt om de leerlingen kennis te laten maken met praktische vaardigheden. En dat bínnen de school.’ vertelt Brady, één van de kartrekkers van dit Pop Up Restaurant.
‘Een groot deel van de leerlingen met perspectief Arbeid had meer behoefte aan praktische vakken. Met dit project is dat precies wat we hen kunnen bieden,’ gaat Brady verder.
Het thema biedt de jongeren mogelijkheden om werknemersvaardigheden te verkennen. Zo gaan zij straks goed voorbereid naar hun stages en werkplekken. Tijdens het project krijgen de jongeren de rol van werknemer en nemen de docenten de rol van werkgever op zich. In die rollen werken ze toe naar 22 december als de ouderen van In Harmony op locatie van IZEO een heuse kerstlunch geserveerd krijgen.

Samen met elkaar

De groep senioren van In Harmony volgen een dagbestedingsprogramma op het terrein waar ook IZEO gevestigd is. Op verschillende manieren is er al samenwerking tussen beide organisaties. Zo namen de ouderen ook al eens deel aan een gymles met de jongeren van IZEO. ‘Daar hebben ze het nu nog over,’ lacht Brady. ‘Het is mooi om te zien hoe aan de ene kant onze jongeren zich zo zorgzaam opstellen en aan de andere kant hoe de senioren genieten van het uitstapje of de gezelschap.’ Want zo wordt er ook regelmatig een wandelingetje gemaakt of een kopje koffie samen gedronken. Maar vandaag is het dus tijd voor de kerstlunch!


Ieder zijn eigen taak

Het project neemt zeven week in beslag en ieder week wordt er gewerkt aan een doel. Alles om uiteindelijk uit te komen bij het einddoel: de kerstlunch voor de ouderen van In Harmony. Op allerlei verschillende manieren zijn de jongeren te werk gegaan om deze lunch tot een succes te maken. 
Versiering, naamkaartjes, menukaarten en uitnodigingen: alles is door de jongeren zelf gemaakt. En bij een feestelijke lunch hoort ook een mooi gedekte tafel en sfeervolle muziek. Ook daarvoor hebben de leerlingen gezorgd. Daarnaast is er ook aandacht voor de looproute voor de ouderen, zij zijn immers niet bekend in het IZEO-gebouw.
Maar centraal deze middag staat uiteraard het menu! De ouderen genoten van een heus driegangenmenu waar de jongeren hun ziel en zaligheid in hebben gelegd. Als afsluiter nog een koffie en koffiebonbon en dan zit het er weer op voor de senioren van In Harmony. En terwijl zij het IZEO-gebouw weer verlaten wacht binnen de laatste taak voor de jongeren: het opruimen, want ook dát hoort erbij.

Hoe dan ook, we kijken allemaal terug op een zeer geslaagde middag. Dank iedereen voor je inzet en op naar het volgend project!

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto's!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!