IZEO kijkt mee
in de keuken

Onlangs bezochten onze leerlingen van IZEO Via Jeugd Bouchon d’En Face.
In het kader van een reeks bliksemstages, georganiseerd door JINC, stond nu dit restaurant in Maastricht op de planning. En, eindelijk weer een keer een stage écht op de werkplek. Door corona hebben onze jongeren de afgelopen periode vooral de bliksemstage op hun eigen onderwijslocatie ervaren.

Kijkje in de keuken

Maxime en Piet, beiden van Bouchon d'En Face, gaven de leerlingen letterlijk een kijkje in de keuken. Ze kregen uitleg over de verschillende beroepen in een restaurant. Maar daar bleef het niet bij. Ze gingen ook zelf aan de slag!
Van tafels indekken tot het doornemen van de menukaart en van het maken van toetjes tot het snijden van worst met een speciale snijmachine. Daarnaast bleken er ware barista’s in onze groep te zijn: verschillende koffies werden klaargemaakt.

Waardevol

Als jongere is het niet altijd makkelijk om een beeld te vormen van het werkzame leven. Welke beroepen zijn er? Wat moet je daarvoor kunnen? Samen met JINC bieden we onze jongeren de mogelijkheid om te proeven aan verschillende beroepen en sectoren. Zo helpen we hen weer verder in hun ontwikkeling.

De volgende bliksemstage staat al gepland. Dan bezoeken we het Designhotel in Maastricht.
Deze ochtend was in ieder geval weer waardevol, mede dankzij Maxime en Piet van Bouchon d'En Face en Lynn en Maren van JINC!

naar de site van IZEO


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!