Herken jij tekenen van depressiviteit?

Angstklachten, depressieve gedachten….je denkt misschien al snel aan mensen die in het dagelijkse leven niet goed functioneren. Maar, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tekenen van depressiviteit zijn lang niet altijd zo zichtbaar of herkenbaar.

Steeds meer mensen lijken te kampen met depressiviteitsklachten. Zeker met de komst van de herfst en winter lijken deze klachten bij sommigen meer of groter te worden. Hoe herken je deze klachten? Bij anderen maar ook bij jezelf?

Openheid

Gelukkig wordt er steeds openlijker gesproken over depressie en angsten. Verschillende platformen, televisieprogramma’s en podcast banen hierin de weg vrij. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor diegene die met deze klachten kampt, maar ook voor de omgeving.

Herken jij de tekenen van depressiviteit?Interessant voor jou!

Wij vinden het ook belangrijk dat het gesprek over angsten, depressie en suïcide gevoerd wordt. Daarom houden we jullie graag op de hoogte van interessante artikelen en informatie op dit gebied.
Zo zagen we deze week een artikel op het platform Holistik over verborgen tekenen van depressiviteit.
Hierin benoemt schrijfster Nathalie Meertens een tiental punten die aan de basis van depressieve gevoelens zouden kunnen liggen. Interessant om eens door te nemen!

Praktische tips

Werk je zelf met kinderen of jongeren en vraag je je af wat jij concreet voor hen kunt doen wanneer zij met vergelijkbare klachten kampen?
Onze trainers van Wervelkind bieden trainingen aan waarin zij praktische tips en handvatten geven.
Neem vrijblijvend contact op!

terug naar de website van Wervelkind


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!