Handle with Care

Sinds vorig schooljaar doet De Buitenhof op haar locaties in Heerlen mee aan het project 'Handle with Care'. Hierbij geeft de politie van Heerlen op het moment dat zij vanwege huiselijk geweld bij een leerling thuis zijn geweest, een signaal door aan school. Het doel hiervan is dat school en dus ook de leerkracht de dag erna passende ondersteuning kan bieden aan de betreffende leerling.

De gemeente Maastricht is onlangs ook gestart met dit project. Reden voor ons om ook op onze locatie in Maastricht deel te nemen aan dit project.

Na een melding van Handle with Care kan op school de passende ondersteuning worden geboden. Hierdoor kan het stressniveau van de leerling dalen, kan de leerling sneller herstellen en kan mogelijke schade worden voorkomen.

De politie informeert onze contactpersonen (zorgcoördinator of orthopedagoog) door middel van een ‘Handle with Care-signaal’. Van belang is ook om te melden dat bijzonderheden en details over de huiselijke situatie niet door de politie worden meegedeeld.

Bekijk het filmpje over Handle with Care.

terug naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!