Handle with Care

Handle with Care

Vorig jaar is het project Handle with Care als pilot gestart. Een project met als doel om leerlingen die huiselijk geweld hebben meegemaakt de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden. Omdat de pilot zo succesvol verliep, is het project op 1 januari 2019 formeel van start gegaan bij alle basisscholen in de gemeente Heerlen, als één van de eerste gemeenten in Nederland. De Buitenhof maakt ook deel uit van dit mooie project.

Melding

Handle With Care komt oorspronkelijk uit Engeland. Wanneer er huiselijk geweld in een gezin plaatsvindt en de politie op moet treden, wordt er een melding naar de basisschool gestuurd.  Meer informatie dan dat het kind mogelijk steun nodig heeft wordt niet gegeven. De leerkracht kan dan op eenvoudige wijze het kind steunen. Bijvoorbeeld als hij of zij vanwege het geweldsincident te laat komt of zijn huiswerk niet af heeft. Kleine gebaren die voor een kind in de knel een groot verschil maken.

De leerkrachten van de Buitenhof hebben inmiddels een aanvullende cursus gevolgd over traumasensitief lesgeven. Op deze manier kan een leerkracht nog beter inspelen op de persoonlijke situatie van de leerling.

Het project is een gezamenlijk project van de (speciale) basisscholen in Heerlen, de politie Heerlen, de gemeente Heerlen, de provincie Limburg en Stichting Augeo.

Meer weten over het project? Bekijk het filmpje dat speciaal voor de pilot is gemaakt.

terug naar website De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!