Goed voor elkaar! – Week tegen Pesten

Volgende week start de Week tegen Pesten. Dit jaar is de slogan ‘Goed voor elkaar!’
Ben je goed voor elkaar? Dan heb je het goed voor elkaar!
Samen zorgen voor een gezellig en veilig groepsklimaat. Dat is een taak van ons allen.

Positieve groepssfeer

Onlangs schreef Giti Bán (trainer en adviseur vertrouwenswerk bij Stichting School & Veiligheid) een blog met de titel ‘Het recept voor een positieve groepssfeer’.

‘Het recept voor een positieve groepssfeer… is er niet’, stelt Bán. ‘Tips hoe pesten tegen te gaan en wanneer je welke interventies kunt gebruiken voor een positieve groepssfeer, zijn er meer dan genoeg. Als die altijd en in alle situaties zouden werken, zouden we vandaag niet meer over pesten hoeven te praten. Maar helaas is dat niet zo.’ aldus Bán.

Lijstje

En toch durft Bán, door alle verhalen die ze in de loop van de tijd heeft gehoord, een lijstje van punten te benoemen die bij kunnen dragen aan een positieve groepssfeer. ‘Leerlingen hebben vertrouwen nodig’ zo schrijft ze. De punten die ze benoemt kunnen hieraan bijdragen. Lees de blog, met daarin ook hét lijstje, hier.

Week tegen Pesten

Uiteraard besteden wij komende week op onze locaties ook aandacht aan de Week tegen Pesten.
Iedereen in school heeft een verantwoordelijkheid en kan op een positieve manier bijdragen aan het goed met elkaar omgaan. Om een groep te vormen waarin pesten geen ruimte krijgt.
Tijdens de Week tegen Pesten wordt hieraan extra aandacht geschonken.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!