Gezonde School

Gezonde School

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Hiermee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Veilige schoolomgeving

Wij bieden onze leerlingen een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én we hebben aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Voeding, beweging en sociale veiligheid

Op verschillende manieren laten we onze leerlingen in aanraking komen met onderdelen die passen bij De Gezonde School. Zo besteden we in onze (kook)lessen aandacht aan gezonde voeding. Daarnaast spelen bewegen en sporten een grote rol in ons onderwijsprogramma. Ter ondersteuning van dit onderdeel openden we onlangs de Pannakooi op onze locatie.
Maar er is ook aandacht voor bijvoorbeeld sociale veiligheid, een onderwerp dat steeds terugkomt in onze lessen.  

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

terug naar de website van IZEO


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!