Afgelopen donderdag bracht Ger Koopmans (gedeputeerde van de Provincie Limburg) een bezoek aan Praktech. Zijn doel? Een realistisch beeld krijgen van het duaal traject statushouders dat Praktech al enige tijd aanbiedt samen met Vista College en de Gemeente Maastricht-Heuvelland.

Een middagje Praktech

Gedeputeerde Ger Koopmans spreekt met cursisten van het duaal traject bij PraktechHoe geef je de gedeputeerde een eerlijk beeld van hoe het eraan toe gaat? Door hem uit te nodigen tijdens een reguliere cursusmiddag. 'En dat betekent dat er ook gewoon de vloeren geboend worden zoals dat altijd op donderdagmiddag gebeurt', vertelt Sylvia Houben, coördinator van Praktech.
Judith (leerkracht Vista College) en Kirsten (consulent jongerenteam bij gemeente Maastricht - Heuvelland) leidden de gedeputeerde rond en vertelden over het duaal traject, de organisatie en de samenwerking.
Maar vooral was er tijd voor de heer Koopmans om te praten met (oud)cursisten en hun leermeesters. Wie kan beter vertellen wat dit traject betekent als de cursisten zelf?

Duaal traject - integrale aanpak op maat

Het behalen van het inburgeringsexamen is geen doel op zich. Het is een middel voor de statushouder om een doel te bereiken: een volwaardige participatie binnen de Nederlandse maatschappij. Inburgering is maatwerk en maatwerk vereist een bepaalde mate van flexibiliteit in het aanbod middels een integrale aanpak.
De afgelopen jaren hebben we (Praktech) samen met de andere uitvoerders (Vista College en Gemeente Maastricht - Heuvelland) van dit traject bewezen dat deze integrale aanpak werkt. Trajecten moeten op elkaar afgestemd worden: inburgering, arbeidsparticipatie en maatschappelijke begeleiding. En dat is precies wat we met dit traject beogen en bereiken.

terug naar de website van Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!