Fotospeurtocht door Heerlen

Met de telefoons in de hand trekt een groep leerlingen van De Buitenhof door het centrum van Heerlen. Steeds enthousiaster en fanatieker nemen ze deel aan een fotospeurtocht, gemaakt door juf Lieke.

Andere insteek

‘Door hun enthousiasme veranderde de insteek van de tocht gaandeweg,’ lacht juf Anjuli. ‘In eerste instantie was het de bedoeling dat de leerlingen aan de hand van een beschrijving hun weg door het centrum van Heerlen wisten te vinden. De een navigeert, de ander maakt foto’s en door goed samen te werken komen ze samen verder met de speurtocht. Maar, het maken van de foto’s vonden ze wel érg leuk.’

Aanstekelijk enthousiasme

Blijkbaar werkte hun enthousiasme aanstekelijk. ‘De leerlingen gingen op de grond liggen om de sjiekste foto’s te maken. En op een gegeven moment vroegen ze zelfs of ze bij enkele gebouwen naar binnen mochten om te fotograferen,’ vertelt Anjuli zichtbaar trots.

En zo gebeurde het dat deze groep leerlingen een kerk bezochten, het Mijnmuseum, de brandweer en zelfs bij de warme bakker naar binnen gingen. ‘Ze werden overal even vriendelijk ontvangen en kregen alle vrijheid om foto’s te maken. Fantastisch was dat!’ gaat Anjuli verder.
Eenmaal binnen was de nieuwsgierigheid van de leerlingen nog meer gewekt. Ze stelden de ene na de andere vraag, die stuk voor stuk werden beantwoord. ‘Waar we in hadden gezet op een les in samenwerking, creativiteit en oplossingsgerichtheid, werd het ook nog een les cultuur, geschiedenis en algemene ontwikkeling. Geweldig toch? En, ook nog mooi meegenomen, de leerlingen hebben uiteindelijk bijna acht kilometer gelopen!’

Tentoonstelling

Terug op school waren ook de leerkrachten geïnspireerd door dit onvoorzien enthousiasme van de leerlingen. Als aanvullende opdracht kiezen de leerlingen per groepje hun drie mooiste foto’s uit en maken hier een collage van. Deze zullen worden tentoongesteld in school, zodat iedereen er van kan gaan genieten.

Nieuwsgierig naar enkele foto's? Check onze Facebookpagina!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!