Erkenning voor vso-leerlingen

Onlangs heeft De Eerste Kamer heeft het Wetsvoorstel schooldiploma pro/vso aangenomen. 
‘En dat werd tijd ook’, aldus Minke van Roekel. Als coördinator is zij verantwoordelijk voor de afdeling vso bovenbouw van De Buitenhof in Heerlen. Zowel De Buitenhof als St. Jozef, beide onderdeel van Alterius verzorgen onderwijs aan leerlingen in onder andere het vso. De geboden uitstroomprofielen zijn scholing, arbeid of dagbesteding. 

Terechte erkenning 

‘Natuurlijk maken wij er altijd al een feest van als onze leerlingen hun opleiding hier afronden.’, vertelt Minke. ‘En daarbij kijken we niet naar het uitstroomprofiel. Welke route de leerlingen ook volgen, ze werken er allemaal keihard voor. En dat verdient respect én een feestje.’ 
De leerlingen met uitstroomprofiel arbeid of dagbesteding ontvangen op de Alterius-locaties nu een gewaarmerkt getuigschrift vso. Een officieel document dus. ‘Fantastisch natuurlijk’, vertelt Minke, ‘maar het krijgen van een diploma betekent voor een leerling zoveel meer. Het laat zien dat ze ook respect krijgen van ‘de buitenwereld’. Het diploma is de erkenning die ze verdienen. 

Start schooljaar 2021-2022 

Het wetsvoorstel is in februari aangenomen en zal volgend schooljaar worden ingevoerd. In de tussenliggende periode zullen er nog zaken vastgelegd en uitgewerkt worden, zodat wij onze leerlingen vanaf volgend jaar ook een officieel diploma kunnen meegeven. 

Dat neemt niet weg, dat we ook dit jaar aan het einde van het schooljaar weer een feestelijke diploma-uitreiking zullen organiseren. Voor al onze leerlingen! 

terug naar de website van De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!