Een eigen museum

Je eigen museum waarin je je eigen kunstwerken tentoon kunt stellen. Wie wil dat nou niet?
Binnenkort krijgen de so-leerlingen van De Buitenhof (Heerlen en Maastricht) deze kans. Met de start van de zogenaamde Kunstweken gaan de leerlingen de komende zes weken aan de slag met dit bijzondere project beeldende vorming.

Uitdaging

‘In elke klas speelt een kunstenaar ‘de hoofdrol’ gedurende die weken. Leerlingen leren de kunstenaar, zijn werk en zijn technieken kennen en gaan er vervolgens zelf mee aan de slag. Ze worden uitgedaagd om met de opgedane kennis zelf aan de slag te gaan en hun eigen kunstwerk te maken,’ zo vertelt juf Nora, één van de coördinatoren van dit project.

Online museum

‘Uiteindelijk krijgen de leerlingen de mogelijk om een eigen, online kunstmuseum te openen waarin hun eigen werk te zien is. Uiteraard gebeurt dit in een veilige omgeving, dus het bezoek aan die musea is voorbehouden aan de familie en vrienden van de leerlingen.’ gaat Nora verder. ‘Natuurlijk hebben wij hier op school het geluk dat we het ontstaan van deze kunstwerkjes van dichtbij mogen meemaken. De kinderen hebben er zin in en wij ook!’

Ontdekken

Het is niet het eerste jaar dat De Buitenhof meedoet aan dit project. Ieder jaar wordt het weer anders vormgegeven en ingekleurd, daardoor blijft het boeiend voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. ‘Bovendien,’ vult Nora aan, ‘je ontdekt en ziet zelf ook steeds weer nieuwe dingen in de werken, dat is het mooie.’

Kunstenaars die dit jaar in de klassen te vinden zijn, zijn Wassily Kandinsky, Keith Haring, Joan Miró en Henri Matisse.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!