De Buitenhof heeft een Schoolplein14!

Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het regulier als speciaal onderwijs geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd. Ook onze school heeft nu een Schoolplein14!

Eindelijk!

De Buitenhof heeft een Schoolplein14!Of eigenlijk heeft onze school al anderhalf jaar een Schoolplein14. Maar door corona en de lockdown werden we steeds gedwongen het officiële openingsmoment uit te stellen.

Op vrijdag 1 oktober was het dan eindelijk écht zo ver. Met een beetje een frisse wind maar heerlijk in de zon stonden de leerlingen van het so klaar om Schoolplein14 te openen.

Twee leerlingen kregen de eer om ‘het lintje’ door te knippen. En daarna barstte het spellencircuit los. De leerlingen maakten gebruik van alle ‘velden’. Op ieder veld kregen ze een andere opdracht en er werd fanatiek gespeeld. De middag werd afgesloten met een heerlijk stuk fruit.

Buitenspelen als vak

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijker gemaakt door in samenwerking met de school en leerlingen lijnen en kleurvakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Zoals Johan Cruijff het zei: “Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.”

Kijk voor meer foto's van de opening op onze Facebookpagina.

terug naar de website De Buitenhof


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!