De Bomenkraamkamer is geopend!

Na wéken werk was het vandaag zover. De opening van de Bomenkraamkamer.
Alle aanwezige leerlingen telden enthousiast af waarop Jordy Clemens (wethouder onderwijs gemeente Heerlen) en Bart Havenaar (directeur De Buitenhof) gezamenlijk deze prachtige Bomenkraamkamer openden.

Herplanten van bomen

De afgelopen weken hebben de leerlingen van vso De Buitenhof  te kleine boompjes uit het bos gehaald om op een andere plek, waar ze wél voldoende licht en ruimte hebben, weer te planten. Die plek bevindt zich op het terrein van onze zorgpartner Mondriaan. 'Het terrein ligt praktisch naast onze school,' vertellen de betrokken leerkrachten Pascal, Merel en Anjuli, 'dus dat is ideaal!'

Leerzaam

Met het schoolbredeproject Bomenkraamkamer sluit De Buitenhof aan bij de kerndoelen van primair onderwijs zoals het met zorg omgaan met het milieu en het leren over de bouw, vorm en functie van planten. Daarnaast worden vaardigheden zoals samenwerken en plannen gestimuleerd en verder ontwikkeld. 

Groenere leefomgeving

Op de nieuwe plek kunnen de boompjes uitgroeien tot volwaardige bomen. Tegelijkertijd wordt zo de leefomgeving van buurtbewoners en cliënten van Mondriaan groener en aangenamer.
De collega's van Mondriaan Tuin & Kas zullen, nu de bomen eenmaal zijn geplant, de verzorging van de bomen op zich nemen.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!