Dat valt in de smaak!

Voor het zesde achtereenvolgende jaar bezocht sportvoedingscoach André Mostard onze school De Buitenhof. Op de locaties so De Buitenhof in Heerlen en Maastricht stonden de zogenaamde smaaklessen weer op het programma. Deze lessen staan in het teken van gezonde keuzes, smaak en vermaak. Een kolfje naar de hand van André.

Van appel naar Kaapse goudbes

In de klas maakten de jongste leerlingen kennis met een breed scala aan groenten en fruit. Naast de bekende kwamen ook exotische en minder bekende soorten aan bod, zoals passievruchten, drakenfruit, Kaapse goudbes, paarse wortel, bleekselderij en koolrabi. De leerlingen leerden hoe deze eruitzien, hoe ze ruiken en natuurlijk hoe ze smaken.

Er komt meer bij kijken

De iets oudere leerlingen doken met André de keuken in. Daar bereidden ze gerechten uit diverse keukens: van smakelijke en gezonde Italiaanse maaltijden en exotische Mexicaanse schotels tot veganistische Hindoestaanse gerechten en traditionele Hollandse kost.

Maar er komt meer kijken bij de kooklessen van André. Tijdens deze lessen leerden ze namelijk niet alleen over de gerechten zelf, maar ook over belangrijke keukentechnieken en het belang van hygiënisch werken.

Niet alleen genoten

De leerlingen hebben, letterlijk en figuurlijk, genoten én bovendien weer van alles geleerd. En dat gold niet alleen voor hen, zo blijkt uit de reactie van André. ‘Voor mij was het weer een leerzame maand waarin opnieuw duidelijk werd dat het niet uitmaakt of je jong of oud bent, een beperking hebt of niet; iedereen kan op zijn of haar manier met plezier in de keuken werken.’

Dit project werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Jong Leren Eten, een initiatief dat kinderen en jongeren structureel in aanraking wil laten komen met informatie en activiteiten over voedsel en voeding.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!