Dag van de Psychische Gezondheid

Op World Mental Health Day (10 oktober) start ook de ‘#openup’-week. Deze week wordt dit jaar voor het vijfde jaar georganiseerd door HUMAN, Mind en 3FM.
Het is een week waarin iedereen en in het bijzonder jongeren worden opgeroepen open te zijn over psychische problemen. Praat erover en laat ook aan anderen zien dat jij openstaat voor het verhaal van een ander!

Wees open en voorkom erger!

Met deze campagne worden jongeren gestimuleerd om niet alleen open te zijn over hun psychische klachten maar ook om op tijd hulp te zoeken. Dat laatste kan voorkomen dat de klachten erger worden. Te vaak zien we nog dat bijvoorbeeld stress uitmondt in een burn-out, of sombere klachten die uitmonden in een depressie.

Herkennen van signalen

Het is natuurlijk heel mooi als jongeren zelf actief meewerken aan het doorbreken van het taboe aan psychische klachten. Maar wij vinden het ook belangrijk dat wij als omgeving ook deze signalen kunnen herkennen én leren hiermee om te gaan.
De trainers van Wervelkind bieden in hun trainingen praktische tips en handvatten. De trainingen zijn zo opgebouwd dat er ruimte genoeg is om ook eigen praktijkverhalen en -ervaringen te delen en, indien gewenst, als casus in te brengen.

Laten we samen het taboe rondom psychische klachten doorbreken en zorgen dat we de betreffende jongeren zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. #openup

terug naar de website van Wervelkind


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!