Bomen planten is gestart

Opnieuw is het een drukte van belang op de plek van de Bomenkraamkamer. We zien leerlingen, kruiwagens en bomen. Wat is er aan de hand?

Groene leefomgeving

Het project Bomenkraamkamer houdt De Buitenhof al enige tijd bezig.
Het idee is om te kleine boompjes uit het bos te halen om deze op een andere plek, waar ze wél voldoende licht en ruimte hebben, weer te planten. Zo kunnen ze op hun nieuwe plek uitgroeien tot volwaardige bomen!
Die nieuwe plek is het terrein van Mondriaan. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de bomen een plek krijgen om te groeien, maar ook voor een mooie, groene leefomgeving voor de buurtbewoners. Een win-win situatie dus!

Flinke klus

Direct aan de start van het schooljaar zijn de leerlingen van vso De Buitenhof met dit project bezig. Stap voor stap krijgt het project steeds meer vorm en komen de leerlingen steeds meer te weten over het belang van bomen.
Voor de herfstvakantie namen de leerlingen van vso De Buitenhof het terrein van de Bomenkraamkamer flink onder handen. Voor iedere boom werd een plek klaargemaakt.
En nu is het zover dat de eerste bomen daadwerkelijk geplant worden. Met zo’n 100 bomen te gaan een flinke klus! 

Opening

Met het planten van de laatste boom over enkele weken zal de Bomenkraamkamer officieel worden geopend. Uiteraard delen we dit resultaat tegen die tijd ook met jullie!

Kijk voor de beelden op onze Facebookpagina.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!