Bliksemstage bij IZEO Cadier en Keer

De jongeren van IZEO Cadier en Keer liepen deze week stage in hun eigen klas. Ze gingen allemaal aan de slag en hadden na deze Bliksemstage van JINC heel wat bijgeleerd!

JINC is een organisatie die ieder kind in Nederland een goede start op de arbeidsmarkt wil bieden door ze onder andere kennis te laten maken met allerlei beroepen. De achtergrond van een kind mag niet zijn of haar toekomst bepalen. Ieder kind moet kans maken op een goede start.

Bliksemstage

En dus introduceerde JINC de Bliksemstage. In een ochtend maken jongeren kennis met diverse beroepen en werkzaamheden. Afgelopen donderdag vond die Bliksemstage plaats op onze IZEO-locatie in Cadier en Keer.
Zeker ook in tijden van corona, waar het nauwelijks mogelijk is om stage te lopen bij bedrijven, is deze manier een uitkomst.

Beroepen

De jongeren werden meegenomen in welke verschillende werkzaamheden en beroepen er zijn binnen ENGIE Services Nederland NV. Maar ook wat er allemaal gebeurt voordat een matras uit de fabriek van Radium Foam/Vita Talalay rolt. Wist jij bijvoorbeeld dat het schuim van de matrassen gemaakt wordt uit de vloeistof van latexbomen? Dat leerden onze jongeren dus ook.

Het was een leerzame en leuke ochtend waardoor de jongeren weer een stap hebben kunnen zetten in hun eigen ontwikkeling.

Dank aan JINC, ENGIE Services Nederland NV en Radium Foam!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!