Blij dat ik hier stage heb mogen lopen

Nog even en de ‘meeloopstage’ van Sharon, studente Toegepaste Psychologie, zit erop. Zo’n vijf maanden heeft ze op de locatie IZEO Via Jeugd doorgebracht. En hoewel meeloopstage klinkt alsof ze van de zijlijn mocht toekijken, was dat allerminst het geval.

Divers

‘Ik heb veel mogen doen, dat vond ik juist zo leuk. Zo nam ik deel aan een werkgroep, mocht ik observeren in de klassen, ik verwerkte testen (AMN en ZIEN!) die afgenomen waren bij de leerlingen en deed vervolgens ook de terugkoppeling ervan naar de docenten. Het was echt heel divers.’ reageert Sharon nog zichtbaar enthousiast. ‘Tijdens de intervisie-momenten op de opleiding sprak ik ook wel studenten die veel minder taken kregen. Dus ik ben blij dat ik hier deze stage heb mogen lopen.’ aldus Sharon.

Voldoening

Wat Sharon het leukste vond om te doen, was het afnemen van competentieonderzoeken. ‘Dat mocht ik op een gegeven moment ook zelfstandig doen en dat vond ik echt leuk. Je bent dan ook echt met mensen bezig, dat persoonlijke deel daar haal ik veel voldoening uit.’ licht ze toe.
‘In deze periode heb ik natuurlijk ook veel kantoorwerk gedaan, dat was ook leuk maar anders. Wat dan ook wel weer fijn was, is dat je kunt bijdragen aan ‘het groter geheel’. Dan deed ik iets wat in mijn ogen een kleine opdracht was, maar dat was dan voor Eveline weer heel waardevol. En dan krijg je een 'dankjewel' en dat is leuk, je wordt gewaardeerd. Trouwens, ik heb me hier ook niet echt een ‘stagiaire’ gevoeld, je bent echt onderdeel van het team’ voegt ze nog toe.

Bijgesteld

Sharon geeft aan dat zo’n half jaar stage, zeker voor deze plek met deze doelgroep, eigenlijk wel heel kort is. ‘Alles is zo complex dat je echt wel tijd nodig hebt om het te begrijpen. En dan heb ik het nog niet eens over alle afkortingen die er tijdens vergaderingen worden gebruikt.’ vertelt Sharon. ‘Ik heb echt wel veel geleerd. Ook om dingen van een andere kant te bekijken, vanuit een ander perspectief. Mensen hebben snel een beeld of oordeel over bijvoorbeeld de jongeren, maar als je niet weet wat er écht speelt, kan dat eigenlijk helemaal niet. Daar heb ik mijn beeld wel in bijgesteld. Dat heeft mijn stage ook gebracht.’

Vakantie?

Begin juli moet Sharon haar werk dat ze hier heeft volbracht terugkoppelen aan de opleiding. Daarmee gaat ze haar ontwikkeling en groei aantonen ten aanzien van de competenties die weer nodig zijn om haar jaar af te ronden. ‘Ik had vooraf gekozen om vooral op gebied van ‘assessen’ te willen ontwikkelen. Nou, daar heb ik hier echt wel veel in geleerd!’ lacht Sharon.

Begin augustus staat er dan ook een welverdiende vakantie voor de deur. En daarna? Dan komt ze gewoon weer terug. Sharon vertelt dat ze komend jaar haar afstudeeropdracht ook op deze locatie gaat doen. ‘Ik heb het daarover gehad met mijn begeleider hier, Eveline de Groot, en zij zag dit ook zitten. Nu zijn we samen aan het kijken welke opdracht en onderzoeksvraag hier bij zou kunnen passen. En dan begin ik september weer hier, ik verheug me er nu al op!’

 

Benieuwd of dit ook jouw stageplek zou kunnen zijn?
Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!